Kirjaudu sisään
Rekisteröidy tästä!

Unohditko salasanasi?

Auton avaimet kaikkiin automerkkeihin X-Partsilta

Auton avaimen koodaus

Osaamattomissa käsissä auton avaimen korjaustoimenpiteistä saattaa olla monesti enemmän haittaa kuin hyötyä. Auton avaimen korjaus kannattaakin jättää ammattilaiselle. Auton avainten koodaus on erityisosaamistamme. Auton avaimen koodaus tehdään joko autolukkosepän pajalla tai autossa sisällä.

Jos yksi auton avaimista on hävinnyt, voidaan uusi avain koodata lukemalla vanhasta avaimesta koodi, jonka perusteella luodaan kopio vanhasta avaimesta. Jos kaikki auton avaimet ovat hävineet, auton avaimen koodaus tehdään aina autossa sisällä. Tällöin koodauslaite kytketään autoon ja uusi avain koodataan toimimaan autossa. Kokonaan uuden avaimen koodaamisen yhteydessä (automerkistä riippuen) vanha auton avain poistuu käytöstä niin, että sillä ei enää voi käynnistää autoa.

Avaimet ja avainten korjaukset onnistuvat meiltä kaikkiin automerkkeihin! Avainten kuoret ja korjaukset sekä uudet avaimet käynnistyksenestolla ja kaukosäädölla kaikkiin merkkeihin! Kysy varaosakyselyllä.

Meiltä myös auton avaimet käynnistyksenestolla

X-Partsilta löytyy myös ajonestoavaimien valmistamiseen tarvittava laitteisto. Ajonestoavaimia on saatavana useisiin automerkkeihin. Oman merkkisi saatavuus kannattaa vielä varmistaa lähettämällä meille sähköpostia kymppiosat@x-parts.fi tai soittamalla 010 423 9700. Auton avain voidaan korjata, jos esim. avaimen kuori tai napit ovat rikkoutuneet. Auton avaimen kuoren vaihto ja nappien korjaus onnistuu helposti ja nopeasti toimipisteellämme tai voit tilata meiltä uuden näppärästi etusivun varaosahaun avulla.

Jos auton kaukosäädin eli kaukolukitusavain lakkaa toimimasta, on ensimmäisenä syytä varmistaa pariston toimivuus. Jos auton kaukosäätimen kuori on rikki, meiltä löytyy uusi kuori moniin malleihin. Pystymme myös korjaamaan kaukosäätimen rikki menneen painonapin. Autolukkoseppä voi vaihtaa kaukolukitusavaimen kytkimet uusiin, jolloin vanha kaukosäädin saadaan taas toimimaan. Jos kaukolukitusavainta ei voida korjata, meiltä saat myös kokonaan uuden kaukosäätimen autoosi. Uuden kaukosäätimen ohjelmointia varten auto täytyy tuoda toimipisteellemme.

Auton avaimen pariston vaihto

Auton kauko-ohjainavaimen pariston loppuessa saattaa mennä sormi suuhun. Autoon ei pääse enää sisälle, kun ovi ei aukea tavalliseen tapaan avaimen nappia painamalla. Tilanne olisi vältettävissä kokonaan vaihtamalla auton avaimen paristo ennakoiden, vaikka kerran vuodessa. Erityisesti avaimettomalla järjestelmällä varustetuissa autoissa paristo ehtyy varsin nopeasti.

Auton avaimen pariston vaihto on yksinkertaista:

  1. Avaa auton avaimen muovikuoret varovasti vaurioittamatta kuoria tai tekniikkaa avaimen sisällä. Ohjeet avaimen kuorien avaamiseen löydät auton ohjekirjasta.
  2. Varmista, että sinulla on oikean kokoinen lithium paristo. Pariston koko lukee pariston päällä. Paristojen volttimäärä on aina sama (3V), mutta koot vaihtelevat. Käytä aina alkuperäisen kokoista paristoa, näin vältyt vahingoittamasta avainta.
  3. Suorita pariston vaihto nopeasti, niin vältyt avaimen aktivoinnin häviämiseltä. Jos kaukolukituksen aktivointi ehtii kuitenkin kadota, sen saa takaisin synkronoimalla avaimen autoon. Mallikohtaiset synkronointiohjeet löytyvät auton ohjekirjasta.